Extempore-reissuja


Nukahdin perjantaiyönä Samuli Edelmanin ja Sanin Tuhat yötä-biisin tahtiin Herra36 mielessäni. Eilen nukuin niin pitkään, että herätessä väsytti niin vietävän paljon. Oltiin siis perjantaina käymässä extemporereissulla Tallinnassa Syysheinän kanssa. SH laittoi miulle viestiä torstaina, et hei lähdetäänkö Tallinnaan ja mie pohdin hetken aikaan, kunnes vastasin myöntävästi, mutta miulle tulee vielä morkkis siitä, että mie lähdin Tallinnaan, mutten pysty osallistumaan ensi viikonlopun kustannuksiin, kun mennään naisporukalla kylpylään ja viettämään aikaa. Menkoilla voi olla jotain vaikutusta asiaan, mutta itkettää taas ihan kaikki ja syömättömyys/ruokahaluttomuus haluaa nostaa päätään omasta kuopastaan.

Koulussa on kivaa (koska Sipe ja Veijaripupu) ja sain myös ea-kurssin suoritettua nin se on jo edistysaskel. Silti miulla on typerä olo koko ajan. Odotan kyllä ensi viikonloppua myös, mutta miua jännittää, että mie vaan vollotan koko ajan siellä ja ulisen elämääni muille kyllästymiseen asti. Kaiken hyvän lisäksi miulla taitaa muhia oikeanpuoleisessa korvassa tulehdus ja miun nenänkaivuuongelma vaan pahenee. Oon vissiin niitä ihmisiä, että olipa reikä mikä tahansa nin sitä pitää ronkkia koko ajan, perkele. ONNEKSI miulla oli kuitenkin vielä eilen illasta vielä menoa nin ei tullut jäätyä kotiin vaan murehtimaan noita kaikkia juttuja mitä perjantain reissu herätti ja yleisesti muutenki.

Perjantaiaamuna hyppäsin ratikkaan seiskan jälkeen, kun laiva lähti 9 aikaan Länsiterminaalista. Tavattiin SH:n kanssa Rautatieaseman ratikkapysäkillä ja sitten noustiin ratikkaa, joka vei meidät satamaan. Kun ooteltiin siinä sitä laivaa nin heitin ilmaan ajatuksen, että mitäs jos Herra36 & Kellonainen tyttärineen on samalla laivalla? Siinä samassa tajusin, että mitäs vittua mie teen jos se pölähtääkin jostain vastaan ihan oikeasti? No se ajatus meni kuitenki ohi ja toisinaan se tupsahti mieleen nopeasti. Tosin yhdessä vaiheessa, kun käveltiin sen pubin ohi missä oli myös soittamassa joku jamppasteri nin mietin, että olispa absurdia, että se olisi täällä vaikka syömässä sen uuden perheen kanssa ja meidän katseet kohtais sen pienen hetken verran niinku suoraan jostain hidastetusta elokuvan pätkästä. (Jos olis kohdannut oikeasti, nin olisin varmaan vaan tuijottanut sitä hölmönä ja sanonut SH:lle nyt vauhtia töppösiin ja ulos täältä) Juotiin yhdet minttukaakaot siellä keulassa, kun laivan oma orkesteri soitteli jotain lurituksia  ja lähempänä Tallinnaa käytiin vielä kiertämässä ne kaksi kauppaa, ennen kuin laiva oli satamassa. Ulospäästessä iski järkyttävä ilma, räntää tuli vaakatasossa ja tuuli meni luihin ja ytimiin. Annoin SH:n johdattaa meidät Bershkaan, koska miulla ei ollut pienintäkään hajuakaan missäpäin se on. Hipelöitiin vaatteita siellä ja soviteltiin, mutta kun oon tämmönen ni kaikki paidat oli napapaitoja ja farkkushortsit ei menny edes nappi auki perseen yli. Sitten rupesin pohtimaan, että niin no eihän se ole ihmekkään, että 36 ottaa mieluummin simpsakan viron blondin itselleen, kun miut. Jatkojalostin vielä tätä ajatusta, että onhan se niin, että kertaakaan en oo nähnyt lihavaa tai pullukkaa virolaista naista. Samaan syssyyn joka helvetin kulmalla vilisi raskaana olevia naisia, joilla oli erittäin hyvin pullat uunissa. Että juu hierokaa vaan lisää suolaa haavoihin ja sen lisäksi joka kolmannella autoilijallaan oli alla Bemmi. Olin koko ajan korvat silti höröllä kaikista jutuista ja tein koko ajan muistiinpanoja virolaisista naisista, että kuinka ne eroaa meistä suomalaisista. Lähes kaikilla oli sellanen resting bitch face ja semmoset perus stereotypiset vaatteet: lyhyt toppatakki karvareunuksisella hupulla ja horosaappaat. Kasvonpiirteetkin oli ihan erilaiset ja se sai epäilemään taas omaa ulkonäköään.

Käytiin kiertämässä myös kaks ihanaa pukuliikettä, johon olisin voinut jäädä asumaan. Sanoinkin, että oispa joku, joka haluis vaan maksaa miulle siitä, että saan näyttää hyvältä ja kävellä puvuissa pitkin päiviä ja olla vaan hieno nainen. Olisin voinut ottaa kaikkia yhden mukaani ja lillua hetken materialismionnellisuudessa. Suunnattiin siitä vielä hetkeks Viruun ja siellä oli maailman kuumimmat soittajat Unkarista, mentiin kyyläämään niitä kerros ylemmäs nin nähtiin kun ne roudaili soittokamojaan pois ja joivat kaljaa. Silti miulla pyöri vaan mielessä 36. Ärsytti ja vitutti, kun se ei millään jättänyt rauhaan. Odotin koko ajan, että kohta se tulee jonkun kulman takaa ja sillä on käsipuolessa se Kellonainen maha pystyssä. Ei se tullut mistään vastaan ja joka kerta kind of petyinkin hieman sisäisesti, koska jollain sairaalla tavalla silti toivoin sen tulevan vastaan moikkaavan tai halaavan miua. Miulla on silti sitä ikävä vaikka haluankin olla sille ihan kamalan vihanen ja raivota sille päin naamaa. Joka ilta mie nukahdan siihen mielikuvaan, että saan olla sen kainalossa niinkun olin siellä Mikkelissä ja voin nukahtaa siihen tietäen, että se suojaa miua kaikelta pahalta.

Sitten lähdettiin kulkemaan takaisin satamaan päin, jotta ehditään käydä vielä ostamassa pakolliset vinetot  ja muut oheistuotteet. SH suunnisti ensin karkkiosastolle ja höristelin korvia, että hei tän biisin mie tiedän! Se oli Ott Leplandin Siin Me Kokku Saime, joka on myös miun Herkkistä-listalla, tässä on enkuks käännettynä biisin sanat: Siin Me Kokku Saime. Pyörittiin viiniosastolla tovi ja olisin halunnut jotain makeaa valkoviiniä, mutta kello alko olla jo niin paljon, että piti vaan napata jotain ja otin Jaatisen taktiikan handuihin eli kivoin etiketti, yleisesti lintu tai eläin käy :D Otin kaks pöllöä, joutsenen ja kengurun! Lisäksi otin vielä likööripullon ja kuoharia, ihan kattava reissu 33 eurolla. Siitä sitten kipitettiin laivaan laukut täynnä tavaraa ja etsittii istumapaikkaa keulasta taas, kun siellä esiintyisi Aikakone myöhemmin. Oltiin riutuneita, puputettiin Snörret ja suklaat naamariin, kun saattoi myös ehkä olla taas hieman nälkä. Siinä puputuksen lomassa olin taas valppaana ja tunnistin Don Henleyn Boys Of Summerin soivan ja se on kyllä yks miun lempilauluista ehdottomasti, ajattelin, että tää on selvästi joku kohtalon merkki taas.  Aikakone alotti soittaa ja vertailtiin siinä, että tiedetään kyseiseltä yhtyeeltä ehkä kolme biisiä. Meitä pyydettiin myös tanssimaan jonkun vanhan ja vahvasti viinalta löyhkäävän miehen toimesta, mutta meidän askelkuviot ei ihan olisi täsmännyt.. Saatettiin myös ehkä nauraa yhelle tosifanille, joka oli hieman pelottavan oloinen, koska se kuvas vaan pelkkää Sania. Päätin siinä myös, että mie haluan olla 46-vuotiaana yhtä kuuma kun Sani. Hitto mikä muija se oli! Siellä se veti nahkahameessa, glitterkorkokengissä ja ihanassa nahkatakissa ihan täysillä niiden biisejä. Miun suosikiksi nousi Sirius, koska se nyt sattuu vaan sanoiltaan olemaan ihan vitun hyvä ja ihana. Teki mieli vähän porata. Toinen ehdoton suosikki oli klassikko Alla Vaahterapuun. Tykkäsin kyllä vaikka olin aina ajatellut, että Aikakone on vähän humppabändi, jota mein porukat on joskus fanittanut.

Päästiin vihdoin ja viimein Helsinkiin, olin toisaalta helpottunut ja toisaalta taas ahdistunut. Oon tässä pohtinut, että voisin alkaa elää myös matkalaukkuelämää ja vaan matkustaa päämäärättömästi. Ois vaan aina muutaman yön jossain ja jatkais matkaa. Eilen lauantaina olin sopinut lähteväni yhden tutun mukaan kattomaan Tavastialle Olavi Uusivirtaa ja hitto se oli hyvä! Miun alahuuli alko väpättää, kun siellä tuli sellasia biisejä, et miun psyyke alkoi rakoilemaan. Tahdonko sut kuitenkin takaisin? ja Kesäyön uni itketti miua sisäisesti, mutta mie en itkenyt. Katoin niitä pariskuntia ja mietin, että olispa ihanaa joskus käydä jonkun kanssa keikalla ja vois olla siellä ihmismassan keskellä vaan toisen käsivarsien suojissa. Tänään oon vaan nukkunut ja löytänyt uutta musiikkia. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on tuttu ennestään, mutta löysin uuden helmen, Tanssi mun kanssa on ihana ja Ikuinen ihastus pääsi myös miun soittolistalle. Oon niin puhkikuluttanut kaikki rakkauslaulut, Anna Erikssonin Kaikista kasvoista ja Laura Voutilaisen En mielestäin sua saa sopii myös hyvin miun mieleen.

Olisin vaan tosi onnellinen, että sais käydä jonkun kanssa suihkussa tai olla iho ihoa vasten ja pussailla huulet rikki.

Kommentit

Suositut tekstit